IQNET Belgelendirme

IQNET – Uluslararası Belgelendirme Ağı 1990 yılında İsviçre’nin Bern şehrinde kurulmuş olup, dünya genelinde IQNET üyesi olan belgelendirme kuruluşu sayısı gittikçe artmaktadır.

IQNET üyelerinin her biri kendi bölgesinde lider kuruluşlar olup, IQNET aracılığıyla, dünyada en geniş ve saygın belgelendirme kuruluşu ağını teşkil etmektedirler.
Türk Standardları Enstitüsü, 2008 yılından bu yana IQNET’in tam üyesidir.
IQNET üyesi belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen Yönetim Sistemleri Belgelerine bağlı olarak düzenlenen IQNET Belgesi, bağlı yönetim sistemi belgesinin IQNET üyesi diğer belgelendirme kuruluşlarınca tanınırlığına imkan tanımaktadır.

IQNET’in resmi web sitesine http://www.iqnet-certification.com/ adresinden ulaşılabilir.

TSE, yönetim sistemleri için düzenlediği belgelere bağlı olarak “IQNET belgesi düzenlenen Yönetim Sistemleri” kapsamında oluşturulan IQNET belgesini ilave bir ücret talep etmeden müşterilerine sunmaktadır.

IQNET Paydaşları:

IQNET, yurtdışı pazarlarına açılma, dünya ticaretinde yer alma ya da ihracatta yaşanılan sorunların önüne geçilebilmesi için önemli bir organizasyondur. Üye ülkeler, kendi ülkelerinde IQNET belgesi düzenleyebilir, diğer üye ülkelerin düzenlediği belgeleri de tanırlar. IQNET belgesi, aşağıda yer alan ülkelerle yapılan ticarette kurum kuruluşlarımıza ithalat- ihracat kolaylığı sağlar.

Arjantin • Avusturalya • Avusturya • Brazilya • Bosna Hersek • Çin• Kolombia • Kosta Rika • Hırvatistan • Çek Cumhuriyeti • Fransa • Almanya • Macaristan • Hindistan • İrlanda • İsrail • İtalya • Japonya • Kore • Malezya • Meksika • Polonya • Portekiz • Romanya • Sırbistan • Slovenya • İspanya • İsviçre • Türkiye • Uruguay • Özbekistan • ABD • Venezuela

BELGELİ KURULUŞLARCA IQNET Markasının KULLANIM ŞARTLARI

TSE tarafından kuruluşlara IQNET Belge ve marka kullanım hakkı verilen kuruluşlar; IQNET’in sayfanın sonunda verilen “BD 307-IQNET Management System Certification Mark “dokümanında belirtilen şartlara uymakla yükümlüdür.

Özetle, TSE’den belge almış ve aynı zamanda TSE tarafından IQNET belgesi düzenlenmiş olan kuruluşlar,

  • Belgeli kuruluşun adı
  • Belge kayıt numarası
  • İlgili standard
  • Belge kapsamı bilgilerinin markanın yanında yer alması şartıyla

IQNET markasını, renkler belirtildiği gibi kalacak şekilde küçültüp büyüterek kullanabilirler. IQNET markası TSE logosu ile birlikte kullanılmalıdır.
IQNET markası nihai tüketiciye ulaşan ürün üzerinde kesinlikle kullanılamaz. Ürünün birincil ambalajı (örneğin; süt ambalajı-kutusu) ya da ikincil ambalajı (örneğin; süt kutularının bir arada paketlenmiş halde bulunduğu ambalaj) üzerinde de marka kullanılamaz.
Son tüketicinin görmediği ikincil ambalajlar (örneğin; ürünlerin taşınması amacıyla kullanılan kutular) üzerinde, belgenin ürüne değil ilgili yönetim sistemine verildiğini belirtecek bir ifade ile birlikte kullanılabilir. Belgenin yönetim sistemine verildiğini açıklayan ifade örneğin; “Bu ürün Kalite Yönetim Sistemi TS EN ISO 9001:2015 standardına uygun olduğu belgelendirilmiş bir tesiste üretilmiştir.” şeklinde olabilir. Gerekli durumlarda, ‘üretilmiştir’ ifadesini kullanmak yerine, tüketici tarafından anlaşılabilir olması açısından, ürüne uygun olarak ‘toplanmıştır’, ‘paketlenmiştir’, ‘şişelenmiştir’, ‘harmanlanmıştır’ gibi daha açıklayıcı bir ifadenin tercih edilmesi gerekir.

IQNET markası, kuruluşun reklam amaçlı yayınlarında veya tanıtım broşürleri üzerinde belgenin ilgili yönetim sistemine verildiği bilgisi ve belge kapsamı detaylı bir şekilde belirtilerek kullanılabilir.
Kanunen yasak olduğu durumlarda IQNET markası çevre yönetim belgesi ile ilişkilendirilerek kullanılmamalıdır.

IQNET markası, kuruluşun reklam amaçlı yayınlarında veya tanıtım broşürleri üzerinde belgenin ilgili yönetim sistemine verildiği bilgisi ve belge kapsamı detaylı bir şekilde belirtilerek kullanılabilir.
Kanunen yasak olduğu durumlarda IQNET markası çevre yönetim belgesi ile ilişkilendirilerek kullanılmamalıdır.

Detaylı bilgi için, merkez adresinizin bulunduğu aşağıda belirtilen ilgili belgelendirme müdürlüğümüz ile

irtibata geçebilirsiniz.

YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME BAŞVURU FORMU

YÖNETİM SİSTEMLERİ PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ / MANAGEMENT SYSTEMS PLANNING DIRECTORATE
Adres: Necatibey Cad. No:112   06100 Bakanlıklar ANKARA
Tel: 0 312 416 63 33 / 0 312 416 63 23 – Faks: 0 312 416 66 83

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler