TÜRK TELEKOM ESENYURT VERİ MERKEZİ BİR İLK OLDU

Türk Telekom Esenyurt Veri Merkezi, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen denetimlerini tamamlayarak; TS EN 50600 Veri Merkezi Tasarım Belgesi ile belgelendirildi. Merkez, Tasarım Belgesini almaya hak kazanan ilk kuruluş oldu. 

TSE Merkez Yerleşkesinde düzenlenen belge törenine TSE Genel Sekreteri Aykut Kırbaş, Türk Telekom Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Durmuş Ali Taşkın ve ilgili diğer yetkililer katıldı.

Törende, Tasarım Belgesi’nin bir veri merkezi için önemine dikkat çekildi. Veri Merkezi Tasarımının, kuruluşların merkezi IT kaynaklarını, mimari düzenini ve tüm altyapısını modelleme ve tasarlama süreci olduğu, yapılan bu tasarımların değerlendirilmesini, ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat ve standartlar, mühendislik prensipleri ve iyi mühendislik uygulamaları esas alınarak gerçekleştirildiği vurgulandı.

Ayrıca, bina inşaatı, güç kaynakları ve dağıtımı, çevresel kontrol, iklimlendirme, haberleşme kablolama altyapısı, güvenlik sistemleri gibi yapı, sistem ve bileşenlerin tasarımlarına ilişkin değerlendirme sürecinin olumlu sonuçlanması durumunda “TSE Veri Merkezi Tasarım Belgesi” süresiz olarak verileceği de belirtildi.

TSE Genel Sekreteri Aykut Kırbaş, Türk Telekom Esenyurt Veri Merkezi’nin belgesini Türk Telekom Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Durmuş Ali Taşkın’a takdim etti.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler