TSE’DEN METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE, BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ

Türkiye’nin birçok önemli kurumunu belgelendiren Türk Standardları Enstitüsü (TSE), özellikle kamu kurumları ile iş birlikteliklerini güçlendirmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen denetimlerini tamamlayarak; TS EN ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi ile belgelendirildi.

TSE Merkez Yerleşkesinde düzenlenen belge töreni; TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun ve ilgili yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Enstitünün çok geniş bir yelpazede hizmet sunduğunu belirten TSE Başkanı Şahin, “TSE yalnızca belge vermiyor, aynı zamanda bilgi paylaşımı yaparak; kurum ve kuruluşlara gerçek manada deneyim ve tecrübe aktarımı gerçekleştiriyor.” dedi.

“Sistematik ve önleyici yaklaşım sunuyoruz”

Başkan Şahin, gelişen teknolojinin etkisiyle her gün farklı platformlarda bilginin kolaylıkla işlendiğini belirterek, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardının tüm kurum, kuruluşlara ve şirketlere bilgilerinin güvenliğine yönelik riskleri etkin bir şekilde yönetmek için sistematik ve önleyici bir yaklaşım sunduğunu kaydetti.

Kamu kuruluşları ile her alanda iş birlikteliklerini sürdürmeye devam ettiklerini ifade eden Şahin, “Bu sistemi uygulayan kurum ve kuruluşlar; paydaşlarına, kurumsal, kişisel ve ticari bilgilerin güvenliğini ciddiye alındığını göstermektedir. Bu belgelendirme modeli, bilgi güvenliği konusundaki riskleri, tehditleri ve problemi ortadan kaldırmakta ya da en aza indirmekte, bilgi güvenliği konusunda bir farkındalık oluşturmaktadır. Paydaşlara verilerin korunması açısından bir bütünlük sunmakta, rolleri ve sorumlulukları açık ve net bir şekilde tanımlayarak iş memnuniyetini ve verimliliğin artmasını sağlamaktadır. Bilgilerin güvenli şekilde saklanabilmesi, korunabilmesi ve ulaştırılabilmesi adına oldukça önemli bir sistem” açıklamasında bulundu. 

“Görevimiz, vatandaşımızın can ve mal kaybını minimuma indirmek”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Volkan Mutlu Coşkun ise Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 1937 yılında kurulmuş olan stratejik, teknik ve askeri bir kuruluş olduğunu belirterek, “Bizim görevimiz, vatandaşımızın can ve mal kaybını minimuma indirmek. Önceden haber veren önleyici bir kuruluşuz. Küresel ısınma ile birlikte meteorolojik afetlerin sayısı arttı. Biz bununla ilgili ham verileri topluyoruz. Aldığımız Bilgi Güvenliği Yönetim Belgelendirme Yönetim Sistemi Belgesi, diğer tüm kuruluşlarımıza da örnek olmasını umuyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından TS EN ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun’a takdim etti.

  

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler