TSE’DEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNE ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen denetimleri başarıyla tamamlayan İnönü Üniversitesi, TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandı.

İnönü Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen belge törenine; TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, öğretim görevlileri ve ilgili davetliler katıldı.

Törende konuşan Başkan Şahin, kurum ve kuruluşlar adına enerji verimliliği konusunun gelecekte daha büyük öneme ulaşacağına dikkat çekti.

“Yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ihtiyaç arttı”

Şahin, “Teknolojinin gelişmesiyle dünyadaki enerji ihtiyacı, maliyeti ve tüketimi her geçen gün artıyor. Aynı şekilde karbon esaslı yakıtların çevreye verdiği zararlardan dolayı yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ihtiyaç da arttı. Bu noktada Enstitümüzün sunmuş olduğu TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi hizmeti ile enerji verimliliği, kullanımı ve enerji tüketimi dâhil, enerji performansının sürekli olarak iyileştirilmesi için kuruluşların gerekli olan sistemleri ve prosesleri oluşturabilmesi sağlanmaktadır.” dedi.

“Çalışmalarımızı taçlandırmış olduk”

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise “Üniversitemiz 2023 değerlendirmesine göre ‘enerji’ alanında dünya genelindeki bin 183 üniversite arasında 97’nci, ülkemizden katılan 98 üniversite arasında ise 4’üncü sırada yer almıştır. Üniversitemizde Enerji Yönetimi ve Verimliliği Birimi oluşturulmuş olup ‘Enerji, Enerji Verimliliği ve Enerji Yönetimi’ ile ilgili tüm faaliyetler bu birim aracılığıyla yürütülmektedir. TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesinin alınmasıyla da çalışmalarımızı taçlandırmış olduk.” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından TSE Başkanı Şahin, TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesini İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a takdim etti.

 

 

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler