TSE VE ANADOLU BİRLİK HOLDİNG ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Anadolu Birlik arasında Holding bünyesinde bulunan tüm işletmelerin, kalite belgelendirme sürecindeki denetim ve belgelendirme hizmetlerini kapsayacak İşbirliği Protokolü imzalandı.

İşbirliği kapsamında, standardizasyon bilincinin yaygınlaştırılması için, sektörün ihtiyacı olan eğitim, seminer ve panellerin planlanması, belgelendirme konusunda ortak çalışma alanlarının artırılması ile muayene gözetim, deney ve kalibrasyon hizmetleri alanında imkanların değerlendirilerek tarafların alt yapısında bulunan laboratuvarların geliştirilmesi ve karşılıklı kullanılabilmesi yer alıyor.

Gıda Sektöründe İlk Kez Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesi

Ayrıca törende Anadolu Birlik Holding bünyesindeki Panagro, Konya Şeker ve Seydibey firmalarına gıda sektöründe ilk kez TSE Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesi verildi.

Konya Şeker Kampüsü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker gibi sektörün öncü firmalarıyla yapılan işbirliklerinin değerli olduğunu ifade etti.

TSE Başkanı Şahin, Konya Şeker AŞ’nin markası Torku’nun üretildiği tesisler, gıda güvenliği, kaliteli üretim ve hijyen kurallarını tam olarak yerine getirmesi, bulaşıcı hastalıklardan kaynaklı kesintiler sırasında çalışmaya devam edebilme kabiliyeti olması, kontrol ve hazırlıkları sağlayıp güvenli üretimin sürdürülebilmesi için tüm şartları yerine getirme kapasitesinden dolayı “TSE Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesi”ni almaya hak kazandığını kaydetti.

“TSE Süreç Boyunca Yanımızdaydı”

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu ise TSE’nin standartlara uygun olan kaliteli ürün bilincinin yerleştirilmesi ve artırılması için hizmet veren önemli bir kuruluş olduğunu belirterek, hem yapılan işbirliğinin önemine hem de belgelerin hak edilmesine dikkati çekti.

Gıda sektöründe sürdürülebilir güvenli üretim belgesini aynı anda üç tesisi ile birlikte alan ilk kurum olmayı başardıklarını söyleyen Erkoyuncu, “Cumhuriyetimizin 100. yılında böylesi bir kalite tescili bizim adımıza gurur vesilesidir. Bu süreç boyunca yanımızda olarak sorumluluğumuzu artıran TSE ile imzaladığımız protokolün her iki tarafa hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’ya TSE Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgelerini takdim etti.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler