TSE İLE ÖZSTANDARD ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve Özbekistan Özstandard Ajansı ortaklığıyla Taşkent’te faaliyet gösteren Özbek-Türk Test Merkezi’nin 26. Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. TSE ile Özbekistan arasında yapılan çalışmalarla ilgili ikili iş birliği görüşmeleri gerçekleştirilen toplantıda; iki kurum arasında “2024-2025 Ortak İş Birliği Protokolü” hayata geçirildi.

Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Mahmut Sami Şahin, toplantının açılış konuşmasında, Özbek-Türk test merkezinin kuruluşundan bu yana başarılı bir şekilde faaliyet gösterdiğini ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2023 yılında 3,5 milyar dolara ulaştığını belirtti.

TSE’de gerçekleştirilen toplantıda; Enstitü Başkanı Mahmut Sami Şahin, Özstandard Ajansı Başkanı Akmal Jumanazarov, Odalar Birliği Başkanı Davron Vahabov ve yetkililer yer aldı.

“İki ülke arasında ticaret hacmi 3,5 milyar dolara ulaştı”

Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Şahin, ISO Konseyi’nde yer aldıklarını hatırlatarak Özbekistan’ın SMIIC üyesi olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Şahin, “TSE olarak, Özbekistan’da helal kalite altyapısının geliştirilmesine destek vermeye hazırız. Helal akreditasyon konusu da önemli; Türkiye’de ve yurt dışında helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarına hizmet sunmak için helal akreditasyon kurumu-hak oluşturulmuştur. Hak’ın faaliyetleri, helal ticaretinde engellerin azalmasını ve gerçek potansiyelin ortaya çıkmasını amaçlamaktadır” şeklinde konuştu.

Özbek-Türk test merkezi ile çalışmaların devam edeceğini belirten Başkan Şahin, imzalanan “2024-2025 Ortak İş birliği Protokolü” ve Özbek-Türk Test merkezi 26. Yönetim Kurulu toplantısının ülkelere ve kuruluşlara hayırlı olmasını diledi.

“TSE’nin desteği önemli”

TSE’nin Özbek Teknik Düzenleme Ajansı’na gösterdiği desteğe müteşekkir olduğunu belirten Özstandard Ajansı Başkanı Akmal Jumanazarov, son yıllarda TSE tarafından Özbek uzmanlara yönelik gerçekleştirilen eğitim programlarından haberdar olduklarını ifade ederek; bu iş birliği için teşekkür etti. Bundan sonraki süreçte de TSE’nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirten Jumanazarov, özellikle mevcut Özbek standartlarının uluslararası standartlara dönüştürülmesi sürecinde TSE’nin desteğinin önemli olduğunu ve standardizasyon konusunda sıkı bir iş birliğinin ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

Ortak şirket Özbek-Türk Test Merkezi’nin yeni yatırımı için de hazır olduklarını ifade eden Jumanazarov, SMIIC standartlarının Özbekistan’da kabul edilmesi yönündeki çalışmaların hızlandırılacağı SMIIC’e de ayrıca önem verildiğini belirtti. Özbekistan’a döndüklerinde yapılacak ortak çalışmalar için en üst seviyede destek isteyeceklerini ifade etti.

Özbek Heyeti, üç gün süren Türkiye ziyaretleri sırasında Enstitümüz Tuzla ve Gebze Kalite Kampüsü’ndeki TSE laboratuvarlarını da ziyaret etti.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler