TSE, ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ’Nİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ İLE BELGELENDİRDİ

Adıyaman Üniversitesi, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen denetimlerini başarıyla tamamlayarak; TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandı.

Adıyaman Üniversitesinde gerçekleştirilen belge törenine Adıyaman Valisi Osman Varol, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş ve ilgili davetliler katıldı.

Törende konuşan Adıyaman Valisi Varol,  standart kavramının var olabilme adına önemli bir kavram olduğuna dikkat çekti ve birçok kurumun TSE standartlarına ulaşabilmek adına önemli bir çaba sarf ettiğini belirtti. Vali Varol, gerekli standartları yakalayarak Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazanan Adıyaman Üniversitesini tebrik etti.

“TSE, tecrübe ve deneyimi ile öncülük ediyor”

TSE’nin sahip olduğu tecrübe ve deneyim ile hem kendi coğrafyasındaki ülkelere, hem de İslam dünyasına öncülük ettiğine dikkat çeken TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, “Global üretim üssü olma hedefindeki ülkemizin; yerli ve milli uygunluk değerlendirme ve standardizasyon kuruluşu TSE’nin faaliyet alanları ve kapsamını genişletmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Enstitü’nün sunmuş olduğu çevreci projelerin yanı sıra Demiryolu Belgelendirme faaliyetleri, Güvenli Üretim ve Helal belgelendirme gibi hizmetleri hakkında bilgi veren Başkan Şahin, yapı sektörüne dikkat çekerek, “Ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını, geçtiğimiz yıl yaşadığımız büyük afetlerden dolayı bir kez daha, acı bir şekilde tecrübe ettik. Bu acı tecrübeleri bir kez daha yaşamamak için yeni yapılacak binalarda özellikle TSE belgeli ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulamaktayız. Standartlara uygun yapılan binaların güvenlik ve sağlamlığı konusunda şüpheye yer yoktur. Kaliteli konutların inşasına katkı veriyoruz. ” açıklamasında bulundu. 

Başkan Şahin sözlerini Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazanan Adıyaman Üniversitesini tebrik ederek noktaladı.

“Adıyaman Üniversitesi için büyük bir başarı ve gurur”

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş ise Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin kurumlar için kendilerine duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirterek, “Bizler, Adıyaman Üniversitesi olarak 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş-Pazarcık merkezli depremlerin ardından önümüze bakarak dengeli bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Hem fiziksel hem de mental anlamda hasarlarımızı onarıp, öğrenci sayımızı artırarak eğitim faaliyetlerine devam ediyoruz.  Bugün alacağımız belge, Adıyaman Üniversitesi için bu büyük bir başarı ve gururdur. “ dedi.

Konuşmaların ardından TSE Başkanı Şahim, Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kelleş’e takdim etti.

Törende, kurumlar arası işbirliğini geliştirmek amacıyla TSE ile Adıyaman Üniversitesi arasında kurumsal iş birliği protokolü de imzalandı.

Tören öncesi Adıyaman Valisi Osman Varol’u makamında ziyaret eden Enstitü Başkanımız Şahin, sonrasında Adıyaman Belediyesini ziyaret etti. Şahin, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi ve Adıyaman’da faaliyet gösteren Vetal Serum, ADY Pano ve ATS Trafo’ya da ziyaretler gerçekleştirdi.

 

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler