SEKTÖR BULUŞMALARI TOPLANTISI BURSA’DA YAPILDI

Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) Türkiye’nin birçok şehrinde iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilcilerle bir araya gelmek için başlattığı “TSE-Sektör Buluşmaları Toplantısı” Bursa’da gerçekleştirildi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, bölge sanayicileri ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Toplantıda, sanayicilere TSE’nin yakın zamanda faaliyete başladığı hizmet alanları ile gelecek dönemde uygulamaya alacağı projelere ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

Bursa’nın istihdama ve ihracata katkısı, ileri teknoloji ürünlerindeki payı açısından ekonomimizin göz bebeği olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “TSE, 70 yıldır ülkemizin rekabet gücünü artırarak, ulusal ve uluslararası düzeyde ticaretini kolaylaştırmak ve toplumun yaşam düzeyini yükseltmek amacıyla standardizasyon ve uygunluk değerlendirme faaliyetlerini tarafsız, bağımsız, etkin ve güvenilir bir şekilde sürdürmektedir.” dedi.

“Türkiye’nin gururu Togg’un belgelendirme çalışmalarını yürüttük”

Bursa’nın otomotiv sektörüyle önemli bir şehir olduğunu ve bu sektörün tüm bileşenlerine, test, muayene ve belgelendirme olmak üzere birçok alanda hizmet verdiğini anımsatan Şahin, “Türkiye’nin gururu Togg’un Araç Tip Onay Test süreçlerini, prototip aracın hazırlanması, ön testler ile tip testleri, dokümantasyonu ve belgelendirme çalışmalarını yürüttük. Bağlantılı ve otonom araçların prototip yol testi izinlerinin düzenlenebilmesi için gerekli olan test, muayene ve değerlendirme kriterlerinin belirlenmesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın koordinasyonunda çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

İnovasyon Yönetim Sistemi Standardı

Enstitünün yakın dönem faaliyetlerine de değinen TSE Başkanı Şahin, “Kurum ve kuruluşlarda yeniliği teşvik eden, mevcut yenilik performansını değerlendiren, kurumsal değişim programlarını desteklemek için ortak bir çerçeve oluşturan ve İnovasyon Yönetim Sistemi Standardı kapsamında dünyada ilk kez geçtiğimiz yıl belgelendirme faaliyetini gerçekleştirdik. Eylül ayı itibarıyla Su Verimliliği Yönetim Sistemi belgelendirmesine de başladık. Bu standart, kuruluşların su tasarrufu sağlamasına, işletme maliyetlerini düşürmesine yardımcı olmak için yayınlanan tek uluslararası standarttır. OSB’lerin verimliliğini, çevresel sürdürülebilirliğini ve yeşil dönüşüme uyumunu sağlamak hedefiyle Yeşil OSB Sertifikasyonu da gerçekleştiriyoruz” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

“TSE, standartlaşma alanında en önemli partnerimiz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı konuşmasında Bursa’nın teknoloji üssü olma yolunda ilerlediğini belirterek; “Bu yolda TSE ile iş birliğimiz çok önemli. TSE, Bursa’mızın standartlaşma alanındaki en önemli partneridir. Bu iş birliğini daha da güçlendirerek, Bursa’yı dünyanın en önemli teknoloji üslerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

“Bursa’yı en önemli teknoloji üslerinden biri yapmak istiyoruz”

Bursa’nın standartların üstüne beş yüz yıl önce çıkan bir şehir olduğunu anımsatan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın teknoloji üssü olma yolunda kararlı adımlarla ilerlediğini vurguladı. TSE ile iş birliğinin çok önemli olduğunu belirten Burkay, TSE ile iş birliğini daha da güçlendirip; Bursa’yı dünyanın en önemli teknoloji üslerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler