SEKTÖR BULUŞMALARI TOPLANTISI SAMSUN’DA YAPILDI

Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) Türkiye’nin birçok şehrinde iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilcilerle bir araya gelmek için başlattığı “TSE-Sektör Buluşmaları Toplantısı”, Samsun’da gerçekleştirildi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Samsun Valisi Orhan Tavlı, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, bölge sanayicileri ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Toplantıda, sanayicilere TSE’nin yakın zamanda faaliyete başladığı hizmet alanları ile gelecek dönemde uygulamaya alacağı projelere ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin yaptığı açılış konuşmasında, lojistik imkânları ve sanayi altyapısı ile Karadeniz’in en büyük ticaret ve sanayi şehri olan Samsun’a, standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında teknik engelleri bertaraf edip küresel ticarette yolculuklarına rehber olarak destek olacaklarını ifade etti.

“Tıbbi Cihazların CE İşareti Başvurularını Kabul Etmeye Başlayacağız”

Türkiye gibi büyük ve güçlü bir ülkenin dünyadaki standart belirleme süreçlerinde etkili ve belirleyici olması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuz çerçevesinde, üretimimizde yüksek katma değerli ve ileri teknoloji ürünlerin payını artırmak istiyorsak, uluslararası standardizasyon çalışmalarına katılımımızı ve etkinliğimizi artırmamız şart. TSE olarak, uluslararası ve bölgesel kuruluşlardaki üyeliklerimizle, ülkemize güçlü bir temsil sağlıyoruz. Dünyanın birçok ülkesindeki kuruluşlarla yaptığımız ikili anlaşmalarla, sanayicilerimizin yaşayabileceği olası teknik engelleri bertaraf ediyoruz.” dedi.

Anadolu’daki ilk ilaç firmasının kurulduğu Samsun’un sağlık ürünleri sektöründe, ülkemizin önemli merkezlerinden biri konumunda olduğunu söyleyen Şahin, “Enstitümüz, hâlihazırda Tıbbi Cihaz Direktifi kapsamında onaylanmış kuruluş olarak hizmet veriyor. Tıbbi Cihaz Yönetmeliği kapsamında da onaylanmış kuruluş olarak yetkilendirilmek üzere 2022 yılı Mayıs ayında başvurumuzu yaptık.  Yetkilendirilmemiz sonrasında, hızlı bir şekilde tıbbi cihazların CE işareti uygunluk değerlendirme başvurularını kabul etmeye başlayacağız.” açıklamasında bulundu.

Samsun Metal Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı

2017 yılında hizmet vermeye başlayan Samsun Metal Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı’na (SAMLAB) değinen Şahin, “Test, tahribatsız muayene ve kalibrasyon laboratuvarlarıyla, alanında Türkiye’nin 3. büyük laboratuvarı olan SAMLAB, ilimizdeki otomotiv sanayii, savunma sanayii, metal sanayii, bazı tıbbi cihaz üreticileri başta olmak üzere birçok sektöre geniş akreditasyon yapısıyla hizmet vermektedir.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

“TSE ile Birlikte Hizmet Vermenin Gururunu Yaşıyoruz”

Türk Standardları Enstitüsü ile olan diyaloglarının diğer kamu kurumlarından bir adım ötede olduğunu söyleyen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murzioğlu ise, “SAMLAB’ın daha profesyonel yetkinlikle ülkemize hizmet etmesi adına TSE ile kurduğumuz bir ortaklık var. Bu şehre birlikte hizmet vermenin de gururunu paylaşıyoruz. TSE, üretim ve hizmetin standardize edilmesi ve daha ötesi kimliğini ve markasını koruması adına çok kıymetli bir kurum.” ifadelerini kullandı.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler