NÜKLEER DÜZENLEME KURUMU’NA BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK), Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesinin 2022 versiyonunu alan ilk kamu kurumu oldu.  

TSE Merkez Kampüsünde gerçekleştirilen belge takdim törenine, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Nükleer Düzenleme Kurumu 2. Başkanı Dr. İsmail Hakkı Arıkan ve ilgili personeller katıldı.

Dünyada bilgi teknolojileri alanında çok hızlı gelişmeler yaşandığını belirten TSE Başkanı Şahin; bilginin güvenli bir şekilde üretilmesi, saklanması ve paydaşlar tarafından sağlıklı bir şekilde bilgiye ulaşılabilmesinin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Kurumların kendi bilgilerini güvenilir şekilde muhafaza etmesi ve aynı zamanda hizmet verdiği paydaşlarının bilgilerini de korumasının kurumların saygınlığını ve etkinliğini çok üst seviyeye taşıdığını anımsatan TSE Başkanı Şahin, “Tecrübeli ve deneyimli ekibimizle hizmet verdiğimiz kurumların bilgilerinin daha güvenli saklanabilmesiyle alakalı kurumlarımıza önemli katkılar sağlamaktayız. Sizlerle yapacağımız bu işbirliği, diğer kamu kuruluşlarımıza da örnek teşkil edeceğini ümit ediyoruz.  Özellikle kamu alanındaki belge sayımızın artırılması noktasında yoğun bir gayret içerisindeyiz. Sizlerle yaptığımız bu işbirliği de bu çabamız adına çok kıymetli.” dedi.

“TSE Gibi Köklü Bir Kurumla Çalışmaktan Gurur Duyuyoruz”

NDK 2. Başkanı Dr. İsmail Hakkı Arıkan ise, “TSE gibi köklü bir kuruluştan böyle bir belgeyi aldığımız için gurur duyuyoruz. Daha öncesinde sizlerden Kalite Yönetim Sistemi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini almıştık. Bu bize yetmedi ve Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini de alıyoruz. Sahip olduğumuz belgelerin, gizliliğini sağlamamız için bu belgeyi çok önemsiyoruz. TSE ile çalışmaktan çok mutluyuz. Bize yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca 2024 yılı içerisinde TSE’den farklı belgeler almak için de çalışmalarımız devam ediyor.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Konuşmaların ardından TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Nükleer Düzenleme Kurumu 2. Başkanı Dr. İsmail Hakkı Arıkan’a TS ISO/IEC 27001:2022 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini takdim etti.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler