KOSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ; “SU VERİMLİLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ” ALMAYA HAK KAZANAN İLK KAMU KURULUŞU OLDU

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) denetimlerinden başarıyla geçerek; “TS ISO 46001 Su Verimliliği Yönetim Sistemi Belgesi” almaya hak kazanan ilk kamu kuruluşu oldu.

KOSKİ Genel Müdürlüğü; “Su Verimliliği Yönetim Sistemi” Belgesini, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan aldı.

KOSKİ Genel Müdürlüğünü, bu önemli bir belgeyi almaya hak kazandığı için tebrik eden TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, “Suyun harcandıktan sonra depolanması, tekrar arıtılması, geri kazanılması sürecinde, enerji ve su kayıpları dahil bütüne bakıyoruz. Kuruluşa, verimlilik hesabı yapmak suretiyle sistem yönetimi uygulamasını sağlatıyoruz. Suyun yönetimini disipline etmiş oluyoruz. Bu iş birliğinin diğer kamu kuruluşlarımıza da örnek teşkil edeceğini ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 “Su Verimliliği Yönetim Sistemi” uluslararası tek standart

TS ISO 46001 “Su Verimliliği Yönetim Sistemi”, kurum ve kuruluşların su tasarrufu sağlamasına, işletme maliyetlerini düşürmesine yardımcı olmak için yayınlanan tek uluslararası standarttır. Su Verimliliği Yönetim Sistemi belgesi ile belediye ve sanayi kuruluşları suyu daha etkin ve verimli kullanabilmelerinin yanı sıra, organizasyon ve bütçe planlamasının bir parçası olarak değerlendirilebilecek bir kaynak olarak tanımlanmasına, bir kuruluşun su kullanımını daha iyi yönetmesine ve su talebini optimize etmede yardımcı olmasını sağlamaktadır.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler