KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ’NE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ

Kırıkkale Üniversitesi, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından, Müşteri Memnuniyet Yönetim Sistemi Belgesi ile belgelendirildi. 

Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenen belge törenine, TSE Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Şahin, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Başalan ve diğer yetkililer katıldı.

“TSE, Çok Köklü Geçmişe Sahip”

Belge töreninde konuşan Türk Standardları Enstitüsü Başkanın Şahin, TSE’nin insan kaynakları, test ve laboratuvar alt yapısı ile Türkiye’nin hatta bölgenin en güçlü standardizasyon kuruluşlarından biri olduğunu ifade ederek, “Enstitümüz zaman içerisinde Türkiye’nin ihtiyaçları çerçevesinde çalışma alanlarını çeşitlendirerek daha güçlü yapıya ulaşmıştır. Günümüzde TSE, standart ve standardizasyonun yanında belgelendirme de yapan bir kuruluştur. Uygunluk değerlendirme, gözetim, muayene, kalibrasyon alanında da ülkemizde sanayi kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları başta olmak üzere bütün alanlarda geniş bir hizmet çeşitliğine sahiptir.” dedi.

“Üniversitelerin Katkısı Önemli”

TSE’nin sunduğu hizmetlerin yürütülmesinde üniversitelerin katkısının önemli olduğunu vurgulayan Şahin, “Hizmetlerimizi yürütürken üniversitelerle iş birliklerimiz artırmak adına göreve geldiğim günden bu yana yoğun bir çaba içerisindeyiz. YÖK ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kalite Yönetim Sistemleri ile alakalı birçok üniversite ile belgelendirme çalışmaları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bir üniversitede akreditasyon çalışmaları yapılması gerçekten takdire şayan. Kurumlarımızın kalite çalışmalarının yanında yapılan akreditasyon çalışmalarıyla farklı bir noktaya taşındığını gördüm. Bizler de bu gibi çalışmalara destek veren bir kurum olarak ileriye dönük hedeflerinizde sizlere destekçi olacağımızı ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Şahin, “Bunların haricinde ülkemizdeki kalite altyapısının güçlendirilmesi, bunun bir kültür haline gelebilmesi ve bunun yaygınlaştırılması ile alakalı üniversitelerimizle, öğrencilerimize yönelik neler yapabileceğimiz konusunda şuanda bir hazırlık safhasındayız. YÖK ve standart kuruluşlarımız arasında bir heyet oluşturuldu, bu heyetlerimiz konu başlıklarını belirliyor.” açıklamasında bulundu. 

“Tetkikler Eksiklerimizi Görmemiz Noktasında Önem Taşıyor”

Belge Töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Ülke tarihine baktığımızda TSE’nin kuruluşu 1502 yılına dayanıyor. Böylesine köklü bir kuruluş olan TSE’nin ticari hayatı ve endüstriyel hayatı düzenlemesi, bir zaman sonra da eğitim-öğretim ve araştırma hayatına bir standart getirmeye başlamış olması ülkemiz içinde hayatın bütün kesimlerine dokunan bir tarafı olduğunu göstermektedir. TSE’nin belge veren bir kurum olmanın ötesinde geleceği şekillendiren   bir yapısı vardır. TSE tetkikçileri tarafından Üniversitemizde yapılan tetkikler eksiklerimizi görmemiz noktasında önem taşıyor. Bugün bir belgeye sahip olmamızın ötesinde, belge vasıtasıyla yapacağımız çalışmalar beşeri sermayemiz olan gençlerin iyi bir şekilde yetiştirilmesi ve geleceğe hazırlanması noktasında çok daha kıymetli olduğunu düşünüyorum. Aldığımız belgenin mutlaka bir yansıması oluyor. TSE’nin YÖK ile yaptığı çalışmaya her türlü katkıyı vermeye hazırız.” dedi.

Konuşmaların ardından, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’a TSE-ISO 10002 Müşteri Memnuniyet Yönetim Sistemi Belgesi’ni takdim etti.

 

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler