ISO’NUN 45. GENEL KURULU AVUSTRALYA’DA YAPILDI

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin ve beraberindeki heyet Avustralya’nın Brisbane şehrinde Uluslararası Standartlar Organizasyonu’nun (ISO) düzenlediği “Küresel İhtiyaçların Karşılanması” konulu 122’nci Konsey Toplantısı ve 45’inci Genel Kuruluna katıldı.

ISO’nun 122’nci Konsey Toplantısı

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin başkanlığındaki TSE heyeti, 18-22 Eylül 2023 tarihlerinde standardizasyon alanındaki önemli gelişmelerin ele alındığı ISO Konsey Toplantısı’na katıldı. Toplantıda TSE heyeti, Türkiye’nin uluslararası arenadaki ticarette rekabetçiliğini artırma ve uygunluk değerlendirme alanındaki liderliğini pekiştirme konusundaki kararlılığını gösterdi. Tüm gün süren toplantıda ISO’nun politika, strateji, finansal ve idari konuları görüşüldü.

Toplantıda ayrıca önümüzdeki yıllarda ISO’nun faaliyetlerine yön verecek ve rehberlik edecek; Yeni strateji dokümanı ile iklim değişikliğinden, dijital dönüşüme kadar ISO’nun tüm operasyonel süreçleri ve yeni taahhütleri belirlendi. 2023 yılının finansal değerlendirilmesi, stratejik planın uygulama çıktıları, risk değerlendirme sonuçları ile hedef göstergeleri değerlendirildi.

ISO’nun 45. Genel Kurulu

ISO Başkanı Ulrika Francke’nin açılış konuşması ile başlayan 45. Genel Kurul Toplantısı’nın ilk bölümünde Genel Sekreter Sergio Mujica 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında sunum yaptı. Sorumlu Başkan Yardımcısı Christoph Winterhalter strateji ve politika konuları ile ilgili gelişmeleri aktararak ISO’nun 2021-2030 dönemi stratejisinin uygulamalarını değerlendirdi. Teknik konularla ilgili olarak ise Teknik Yönetim Başkan Yardımcısı Javier Garcia, yeni teknik çalışma trendleri olarak belirlenen akıllı çiftçilik, kritik mineraller, çevresel ve sosyal yönetim, metavers ve kuantum teknolojileri hakkında bilgi verdi.

Mali konularla ilgili olarak, Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Osvaldo Petroni, ISO sisteminin finansal sürdürülebilirliği, yeni üyelik aidatları ile 2024-2026 dönemi için belirlenen aidat birim değeri ve kapasite geliştirme programlarının fonlanmasını içeren bir sunum yaptı. Mali İşler Yöneticisi Jean François de Saussure ise 31 Aralık 2022 tarihinde sona ermiş yıla ait ISO Merkez Sekretaryasının denetlenmiş mali bilançosunu Genel Kurulun onayına sundu.

Genel Kurul programı çerçevesinde, 2024-2026 Dönemi için ISO Konsey üyelerinin seçimi yapıldı.

TSE-ASTM İşbirliği’nin 20. Yılı

Genel Kurul Toplantısı esnasında, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) önde gelen standard hazırlama kuruluşlarından birisi olan Amerikan Test ve Materyalleri Topluluğu (Amerikan Society for Testing and Materials), TSE ile 2003 yılında imzalamış olduğu İşbirliği Protokolü’nün 20. Yılı anısına bir plaket takdim etti.

Takdim töreninde konuşan TSE Başkanı Şahin, TSE ile ASTM arasında uzun yıllara dayanan bu işbirliğinin sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek standardizasyon alanında karşılıklı tecrübe paylaşımının öneminin altını çizdi. ASTM Başkan Yardımcısı Teresa J. Cendrowska ise TSE ile ASTM arasındaki mevcut işbirliğinden duyulan memnuniyeti dile getirdi.

 

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler