TSE VE ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında, kurumlar arası iş ortaklığını güçlendirmek adına protokol imzalandı.

İş birliği kapsamında, standardizasyon bilincinin yaygınlaştırılması için sektörün ihtiyacı olan eğitim, seminer ve panellerin planlanması, üniversite ve enstitü arasında ortak AR-GE projelerinin yürütülmesi, yönetim sistemlerinin oluşturulması süreçlerinde iş birliği yapılması ve laboratuvar altyapılarının kullanılması gibi konuların geliştirilmesi amaçlanıyor.

“Üniversiteler ile iş birlikteliklerimizi sürdüreceğiz”

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde düzenlenen programda konuşan TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Enstitü olarak üniversiteler ile iş birlikteliklerini önemsediklerini ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak her türlü alanda faaliyetleri geliştirerek sürdüreceklerini vurguladı.

TSE hizmetleri hakkında bilgi veren Şahin, “Özellikle sanayi üretiminin artmasıyla ulusal ve uluslararası alanda büyük yatırımların gerçekleşmesinde üretim, ürün ve hizmetin teknik şartlara uygunluğu noktası önem arz ediyor. Bu konuda, TSE uzmanları vasıtasıyla proje üzerinde tetkik ve kontroller yapılmak suretiyle hem verimli hem de kaliteli bir üretimin gerçekleştirilmesini sağlıyoruz.” dedi.

 “TSE ile çalışmak bizim için çok önemli”

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu da “Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak TSE ile yapacağımız bu protokolün çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Protokol ile her iki kurum da teknik altyapısı ve insan kaynağını ortak kullanacak. TSE devletimizin en köklü kurumlarından birisidir. Ciddi bir bilgi birikimi ve alt yapısı var. Biz üniversite olarak bu anlamda TSE ile böyle bir iş birliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TSE Başkanı Şahin ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu iş birliği protokolünü imzaladı.

 

 

 

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler