İHRACATÇILARA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Suudi Arabistan’a yapılan endüstriyel ürünlerin ihracatında Suudi Standartlar, Metroloji ve Kalite Teşkilatı (SASO)  tarafından hayata geçirilen uygulama platformu SABER kayıt sistemi ile ilgili ihracatçı ve üretici firmalara yönelik bilgilendirme toplantıları başlattı. 

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Suudi Arabistan’a geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ziyarette SASO yetkilileri ile bu ülkeye yapılacak ihracata ilişkin olası teknik engelleri aşmak için bir dizi görüşme gerçekleştirdi. 

Görüşmenin ardından SASO tarafından yetkili kuruluş olan TSE, endüstriyel ürünlerin ihracatında uygulama platformu SABER kayıt sistemi ile ilgili ihracatçı ve üretici firmalara yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

Bu kapsamda SABER Portalı Bilgilendirme Toplantısı, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ev sahipliğinde, Gaziantep’te ihracatçı firmaların temsilcilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Firmalara SABER Sunumu Yapıldı

SASO tarafından 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren uygulanan kayıt sistemi kapsamında, Suudi Arabistan’a ihraç edilecek endüstriyel ürünlerin (gıda, ilaç ve kozmetik hariç) SABER veri tabanına kaydının yapılması gerekiyor. Suudi Arabistan Uygunluk Değerlendirme Kontrol Sistemi (SALEEM) gereğince, ihraç edilecek ürünlerin tabi oldukları teknik regülasyonlara göre test ve belgelendirmesi zorunluluğu bulunuyor. Bu kapsamda iş dünyasının ihtiyaç duyduğu tüm standardizasyon, sertifikasyon ve deney hizmetleri ile gözetim hizmetlerini sunan TSE, test ve belgelendirmede izlenmesi gereken yöntemleri düzenlediği toplantılar ile ihracatçıları bilgilendiriyor.

TSE Uzmanları Anlattı

Gaziantep’te düzenlenen bilgilendirme toplantısında sunum yapan TSE uzmanları, SALEEM ve uygulama platformu SABER kayıt sistemi ile SASO Teknik Regülasyonu kapsamına giren ürünler için alınacak uygunluk belgesi hakkındaki işleyişi anlattı.

TSE uzmanları, Suudi Arabistan’a ihracatta teknik uygulamalar hakkında

ihracatçı ve firma temsilcilerinin sorularını da cevapladı.  

Teknik Engellerin Kaldırılması Amaçlanıyor

SABER Portalı Bilgilendirme Toplantıları ile ihracatçı firmaları bilgilendiren TSE Yetkilileri, regülasyonların gerekliliğini yerine getirmeden yapılan ihracatlar dolayısıyla gümrüklerdeki aksamaların giderilmesi, yüksek fiyat uygulamalarının önüne geçilmesi ve firmalara güvenli hizmet verilmesini amaçlıyor.  

 

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler