TÜRKİYE YÜZYILININ YATIRIMI TEMELLİ’DE YÜKSELİYOR

TÜRKİYE YÜZYILININ YATIRIMI TEMELLİ’DE YÜKSELİYOR

Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) Ankara Temelli’de inşası devam eden Kalite Kampüsünde sona yaklaşılıyor. İnşaat hakkında bilgi veren TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, “Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla yeniden şekillenen Türk sanayisinin, ihtiyaç duyduğu deney ve kalibrasyon hizmetleri artarak devam ediyor. Enstitü de hizmet kalitesinin ve kapsamının arttırılmasında, ülkemizin kamu ve özel sektörünün ihtiyaçları, üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın talepleri doğrultusunda altyapısını sürekli iyileştiriyor. Ankara Temelli’de inşası devam eden Kalite Kampüsü tamamlandığında Enstitü, yeni nesil teknolojilere adaptasyon, dijital dönüşümün ortaya çıkarttığı temel ve ileri teknolojilerin değerlendirildiği bütüncül bir sanayi stratejisi ile sanayicimizin yanında olmaya devam edecek.” dedi.

Şahin, Kalite Kampüsün sağlayacağı faydalar için “Teknolojik bilginin ülkemize transferi, yerli sermayenin yurt içinde kalması, yerli, milli yetkinliklerin oluşması ve insan kaynağının geliştirilmesi gibi stratejik kazanımların önü açılacak. Büyüyen AR-GE ekosistemimiz, girişimcilik kapasitemiz ile ortaya çıkan yerli ve milli üretim ticarileşecek, istihdamda ve rekabet gücünde artış sağlanacak. Türk sanayisinin; rekabetçi ürün ve hizmetler sunarak değer zincirlerinde pay sahibi olabilmesinin önü açılacak. ifadesini kullandı.

Türkiye’nin rekabet gücünü artıran, standardizasyon, uygunluk değerlendirme, deney ve kalibrasyon faaliyetlerini sağlayan Türk Standardları Enstitüsü’nün Ankara Temelli’de inşaatı devam eden Kalite Kampüsünde sona yaklaşılıyor. TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Kalite Kampüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, kampüsün son teknoloji laboratuvarlar ile donatılacağını, tamamlandığında da teknik eğitim üssünü ihtiva edeceğini söyledi.


“ALTIN BELGE ALMAYI HEDEFLEDİK”
Kampüs binalarının yeşil ve güvenli binalar olarak projelendirildiğini kaydeden Şahin, “İnşaatta yeşil, çevre dostu sağlıklı malzemeler kullanılıyor. Kampüs, etkin su kullanımı, enerji verimliliği,  ısı yalıtımları, yağmur suyu toplama, güneş panelleri sıfır atık gibi yeşil bina olarak projelendirildi. Yine, iş sağlığı ve güvenliğine duyarlılık, doğal afetlere (deprem, sel, heyelan vb.) karşı önlem konularında kampüs projesinde yeterlilik öngörüldü. Kampüsün işletme sürecinde ise Altın Belge alması hedeflendi.” dedi.


“KALİTEYİ ARTTIYOR, HİZMETİN KAPSAMINI GENİŞLETİYORUZ”
Üreticilerin standartlara uygun ürün üretimi, Ar-Ge ve Ür-Ge yapmalarına katkıda bulunduklarını hatırlatan Şahin, “Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla yeniden şekillenen Türk sanayisinin, ihtiyaç duyduğu deney ve kalibrasyon hizmetleri artarak devam ediyor. Enstitü olarak bizler de hizmet kalitesinin ve kapsamının arttırılmasında, ülkemizin kamu ve özel sektörünün ihtiyaçları, üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın talepleri doğrultusunda altyapımızı sürekli iyileştiriyoruz. Ankara Temelli’de inşası devam eden 90.136 metre kare alana sahip Kalite Kampüsümüzde yaklaşık 40 bin metrekare laboratuvar altyapısı kuruyoruz. Kampüsümüz tamamlandığında, her türlü uygunluk değerlendirme, test, sertifikasyon, kalibrasyon, deney ve belgelendirme hizmeti verilebilecek altyapıya sahip olacağız. Böylece TSE, yeni nesil teknolojilere adaptasyon, dijital dönüşümün ortaya çıkarttığı temel ve ileri teknolojilerin değerlendirildiği bütüncül bir sanayi stratejisi ile sanayicimize katkı sunmaya devam edecek.” ifadesini kullandı.

“EKOSİSTEM GÜÇLENDİRİLECEK”
Sanayinin ve iş dünyasının uygunluk değerlendirme alanında ihtiyaç duyduğu sertifikasyon, muayene-gözetim, teknik eğitim ve test hizmetlerini etkin bir şekilde sunacağı kompleksin yakın coğrafyada benzeri bulunmadığını ifade eden Şahin, “Nükleer enerji, yenilenebilir enerji, savunma, havacılık sanayi bilişim teknolojileri gibi öncelikli alanlarda laboratuvar altyapısının kurulması ile ihtiyaç duyulan uygunluk değerlendirme faaliyetleri gerçekleştirilebilecek. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda teknolojik bilginin ülkemize transferi, yerli sermayenin yurt içinde kalması, yerli, milli yetkinliklerin oluşması ve insan kaynağının geliştirilmesi gibi stratejik kazanımların önü açılacak. Yetkin insan kaynağımız, büyüyen AR-GE ekosistemimiz, girişimcilik kapasitemiz ile ortaya çıkan yerli ve milli üretim ticarileşecek. İstihdamda ve rekabet gücünde artış sağlanacak. Teknolojik ürün üretimini sağlayan imalat sanayi sektörüne destek verilecek. Türk sanayisinin; rekabetçi ürün ve hizmetler sunarak değer zincirlerinde pay sahibi olabilmesinin önü açılacak, yine değer zincirindeki rolü sürdürülebilir kılacak, ekosistemi güçlendirecek. Türkiye, bölge coğrafyası ve uluslararası kuruluşların ihtiyaç duyduğu uygunluk değerlendirme hizmetlerini bağımsız tarafsız verilebileceği bir kompleks olacaktır” diye kampüsün sağlayacağı kazanımları sıraladı.


“TÜRKİYE YÜZYILI’NIN YATIRIMI”
Kalite Kampüsünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ vizyonuna yakışır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hedef olarak belirlediği ‘Yüksek Katma Değerli Üretim, Sanayide Verimlilik Artışı ve Dijital Dönüşüm’ü gerçekleştirmeye katkı sağlayacak bir merkez olacağını belirten Şahin, “Ankara Kalite Kampüsümüz, üretimin, verimliliğin, başarının, dijitalin, sürdürülebilirliğin, Türkiye Yüzyılının yatırımıdır. Bu kampüs küresel rekabet gücümüzü artıracak, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı temin edecek politikalarımıza yardımcı olacak. İş dünyamızın ihtiyaç duyduğu nesnelerin interneti, bilgi teknolojileri, otonom ulaşım sistemleri, medikal cihazlar, madencilik, helal ürün, sürdürülebilir yeşil enerji vb. gibi alanlarda da standardizasyon ve uygunluk değerlendirme hizmetlerini sağlayacağız. Sürdürülebilir büyüme, yenilikçi ve yüksek katma değerli üretim ve ihracata dayalı büyümemize katkı vereceğiz. Türk sanayisinin rekabetçi ürün ve hizmet sunmasında; değer zincirlerinde pay sahibi olmasında anahtar olan bu yatırımla, milli atılımlarımızı gerçekleştireceğiz. Enstitümüzün biriktirdiği tecrübe, deneyim ve yetkinlikleri üst noktalara taşıyacağız.” diye konuştu.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler