TSE’DEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NE KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ

Gazi Üniversitesi, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) denetimlerinden başarıyla geçerek TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandı.

Gazi Üniversitesi Rektörlük Binasında gerçekleştirilen belge törenine; TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, kurum çalışanları ve akademisyenler katıldı.

Törende konuşan TSE Başkanı Şahin, “70. yılını dolduran Enstitümüz, sadece ulusal anlamda değil uluslararası alanda da başta standardizasyon, uygunluk değerlendirme ve belgelendirme faaliyetleri olmak üzere çok geniş bir alanda hizmetlerini sürdürmektedir.” dedi.

“En Büyük Katkı Gazi Üniversitesi’nden”

Eğitim alanında üniversitelerle çok yakın iş birlikleri içerisinde olduklarını kaydeden Şahin sözlerine şöyle devam etti:

“Standartların belirlenmesindeki komitelerimizde akademisyen hocalarımız, deneyim ve tecrübelerini aktararak bizlere yardımcı oluyor. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki standart belirleme komitelerinde en fazla katkı veren üniversitemiz Gazi Üniversitesi’dir. Bu anlamda destek veren bütün değerli akademisyen hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Son olarak Kalite Yönetim Sistemi belgesinin uluslararası alanda en yaygın belge olduğunun altını çizen TSE Başkanı Şahin, “Kalite Yönetim Sistemi Belgemiz, kurumların yönetim sistemlerindeki yapılarını daha iyi hale getirmesi, verimliliğini artırması ve beşeri sermayenin daha verimli kullanılabilmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle Gazi Üniversitesi’nin kalite yönetim sistemleriyle alakalı Enstitümüz ile iş birliği yapması çok kıymetli. Bu iş birliğinin yeni çalışmalar noktasında da devam edeceğini ümit ediyorum.” diye konuştu.

“Uluslararası Standartları Yakalamak İçin Çalışıyoruz”

Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız, “Kalite her alanda en yüksek standartlara ulaşmayı hedefleyen bir kavramdır. Üniversite olarak bilim ve eğitim alanında uluslararası standartları yakalamak ve sürdürmek için hep beraber yoğun çaba harcamaktayız. Bu çabalarımızın sonuçlarından biri de bu belgeyi almaya hak kazanmamızdır. Bu belge, üniversitemizin kalite yönetim süreçlerinin içselleştirilmesini, sürekli iyileştirme kavramını benimsemesini ve uygulamasını resmi olarak onaylamaktadır. Bu belge, aynı zamanda üniversite olarak verdiğimiz; eğitim hizmetinin kalitesinin tanınması ve güvenilirliğimizin sertifikalandırılması anlamına gelmektedir.” dedi.

Konuşmaların ardından TSE Başkan Mahmut Sami Şahin, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’a TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini takdim etti.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler