TSE SEKTÖR BULUŞMALARI TOPLANTISI KOCAELİ’DE YAPILDI

TSE SEKTÖR BULUŞMALARI TOPLANTISI KOCAELİ’DE YAPILDI

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) Türkiye’nin birçok şehrinde iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilcilerle bir araya gelmek için başlattığı “TSE Sektör Buluşmaları Toplantısı” Kocaeli’de gerçekleştirildi.

Toplantıda, sanayicilere TSE’nin yakın zamanda faaliyete başladığı hizmet alanları ile gelecek dönemde uygulamaya alacağı projelere ilişkin bilgilendirme yapıldı ve sunumlar gerçekleştirildi.

Bilişim Vadisi’nde düzenlenen toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Sanayi Odası Başkan Vekili Kemal Saraç, bölge sanayicileri ve davetliler katıldı.
Büyükdede, toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’nin her yönden bağımsızlığını pekiştirecek, toplumsal refahını artıracak adımların atıldığını bildirdi.

“Büyük ve Güçlü Türkiye” yolculuğunda kritik rol oynayan kurumlardan birinin de TSE olduğunu vurgulayan Büyükdede, şunları kaydetti:
“Enstitümüz, bir taraftan sanayicilerimizin global pazarlara girmesini sağlıyor, diğer taraftan ülkemizde ihtiyaç duyulan tüm belgelendirme, muayene-gözetim, test-laboratuvar ve eğitim hizmetlerini yerine getiriyor. Ekonomimiz ve sanayimiz için hayati önemdeki TSE, salgın döneminde üretim ve hizmetin devamlılığı için sunduğu katkılara salgın sürecinin ardından da başarılı bir şekilde devam ediyor, öncü belgelendirme modelleri başta olmak üzere faaliyet gösterdiği alanlarda sektörlerimize rehberlik ediyor ve paydaşlarının yanında yer almayı sürdürüyor.”
Büyükdede, dünyanın büyük bir ekonomik, toplumsal ve ekolojik değişim ve dönüşüm süreci yaşadığına dikkati çekerek, bu süreçte özellikle dijital ve yeşil dönüşüm başlıklarının öne çıktığını dile getirdi.

Sanayi alanında bu dönüşümlerin, salgın süreci ve iklim değişikliğiyle birlikte ivme kazandığına işaret eden Büyükdede, “Söz konusu değişim, tüm kurum ve kuruluşların üretim yaklaşımlarını ve yönetim politikalarını dönüşüme göre belirlemeleri mecburiyetini doğurmuştur. Sanayinin temel yapı taşı ürün ve hizmet standardizasyonunda da tüm dünyada bu eğilime doğru hızlı bir yönelim var.” ifadelerini kullandı.

“Milli standardizasyon altyapımızı güçlendirdik”
TSE Başkanı Şahin de küresel güç olma vizyonundaki Türkiye sanayisinin global değer zincirlerindeki yerini güçlendirmenin yolunun yüksek katma değerli rekabetçi ürün ve hizmetlerin, özgün ve yenilikçi yöntemlerle ithalata daha az bağımlı bir üretim yapısı içinde sunulması ve ihracat odaklı dönüşümün gerçekleştirilmesi sayesinde olacağını bildirdi.

TSE’nin faaliyet alanları ve kapsamını genişletmek için üstün gayret gösterdiklerini aktaran Şahin, şöyle devam etti:
“Milli standardizasyon altyapımızı gerçekleştirdiğimiz projelerle güçlendirdik. Uluslararası ve bölgesel standardizasyon kuruluşlarında ülkemizi en üst karar organlarında temsil ederek, sanayicimizin menfaatlerini koruyoruz. Sanayimizin standartlara uygun ürünlerle küresel pazarlara girmesine rehberlik eden TSE, aynı zamanda iş dünyamızın uygunluk değerlendirme alanında ihtiyaç duyduğu sertifikasyon, muayene-gözetim ve test hizmetlerini de gerçekleştirmekte ve küresel rekabet ortamında sanayicilerimizin gücüne güç katmaktadır.”
Türkiye’nin kalite üssü olarak nitelendirilen TSE Kalite Kampüsüne ilişkin de bilgi veren Şahin, son teknolojiye sahip laboratuvarlarla donatılacak kampüs tamamlandığında Enstitünün Türkiye’nin “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuna çok büyük katkı sunacağını anlattı.

Etkinlikte ayrıca, Kocaeli’deki 7 firmaya farklı alanlarda TSE belgeleri takdim edildi.

 

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler