Ahşap Paletlerin Belgelendirilmesi/Lisanslandırılması

TR-PAL markası altında; ülkemizde hizmet veren ahşap palet üreticilerinin ve ürünlerinin kayıt altına alınması, doğal kaynakların daha verimli kullanılmasının sağlanması, daha fazla kullanım ömrüne sahip standart ölçülerde palet üretiminin yaygınlaşması, birden fazla kullanıma imkân verecek yenileme ve geri dönüşüm sistemleri ile izlenebilir palet havuzunun oluşturulması, uluslararası standartlara uygun paletler ile ihracatta ülkemizin ticari itibarının korunması amacıyla hem ahşap palet üreticisinin yeterliliği, hem palet niteliğinin kontrol edildiği hem de üretilen paletlerin izlenebilirliğinin sağlanmasına imkân verecek takip sisteminin oluşturulduğu bir palet belgelendirme sistemi oluşturulmuş ve belgelendirme hizmetlerine başlanmıştır.

TR-PAL Belgelendirmesi için uygulama detayları aşağıda verilmiştir.

TSE K 590 “Ahşap Paletlerin Sınıflandırılması ve İmalatçı Firmaların Lisanslandırılması” kriteri kapsamında palet tipleri:

  • Tip 1 (800x1200mm) – Genel Kullanım
  • Tip 2 (1000x1200mm çevreli) – Genel Kullanım
  • Tip 3 (1000x1200mm kızak) – Genel Kullanım
  • Tip 4 (600x800mm) – Perakende Küçük Palet
  • Tip 5 (800x1200mm ince) – Perakende Büyük Palet
  • Tip 6 (1000x1200mm ince) – Cam – Maden Palet

 

şeklinde belirlenmiştir.

TSE K 590 kriteri kapsamında belirlenen şartlara göre sürecin akışı aşağıda verilmektedir.

Başvurular(ilk muayene başvurusu veya devam kontrolü başvurusu), Dokümanlar altında bulunan başvuru formunun doldurularak ekleriyle birlikte yurticigozetim@tse.org.tr adresine e-posta gönderilmesiyle gerçekleştirilebilecektir. Başvuruyu takiben, üretici yeterlilik muayenesi planlanmadan önce, başvuru belgelerinin kontrolü yapılacaktır. Bu süreçte başvuru sahibinin başvuru yapmış olduğu e-posta adresini takip etmesi gerekmektedir.

Başvuru yapan üreticiler belgelerini aldıktan ve sistemde gerekli tanımlamalar yapıldıktan sonra süreç Enstitümüz başvuru portalı üzerinden devam edecektir. Bu kapsamda belgeli üreticiler etiket taleplerini basvuruportal.tse.org.tr web adresi üzerinden kullanıcı girişi yaparak Muayene Gözetim menüsü altından gerçekleştirebileceklerdir. Etiket talebi sürecine dair rehbere Dokümanlar altından ulaşılabilir.

Başvurular(ilk muayene başvurusu veya devam kontrolü başvurusu), Dokümanlar altında bulunan Başvuru Formunun doldurularak ekleriyle birlikte yurticigozetim@tse.org.tr adresine e-posta gönderilmesiyle gerçekleştirilebilecektir. Başvuruyu takiben, üretici yeterlilik muayenesi planlanmadan önce, başvuru belgelerinin kontrolü yapılacaktır. Bu süreçte başvuru sahibinin başvuru yapmış olduğu e-posta adresini takip etmesi gerekmektedir.

Yurtiçi Gözetim Müdürlüğü / E-Posta: yurticigozetim@tse.org.tr

Tel E-Posta
Uğur Menderes DOĞAN (TSE Uzmanı) 0312 592 5160  umdogan@tse.org.tr
Meltem Nur Birkan (İdari)  0312 592 5164  mnbirkan@tse.org.tr
Reyhan Kesim Haltaş (İdari)  0312 592 5163 rhaltas@tse.org.tr
Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler