TSE tarafından düzenlenen “Standardizasyon ve Helal Gıda” seminerlerinin Kasım ayı programı Karaman’da yapıldı. Karaman Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, TSE Genel Sekreterlik Müşaviri Bünyamin Demirhan, standart, standardizasyon, kalite ve tüketici bilincinin geniş kitlelere ulaştırılması ile birlikte toplumda helal gıda konusundaki bilincin ve duyarlılığın artırılmasının amaçlandığını ifade etti.
Seminerde, Helal Gıda belgelendirmesi için başvurulabilecek ürün gruplarını ve belgelendirmenin hangi şartlarda yapıldığını anlatan Bünyamin Demirhan, söz konusu çalışmaların Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içinde yürütüldüğünü kaydetti. Helal Gıda Uygunluk Belgesi ile helal gıda arayışı içinde olan tüketicilerin güvenle, gönül rahatlığı ile helal olduğundan hiç tereddüt etmeden ürünleri satın alabileceklerini belirten Demirhan, bu konuda toplumda TSE sertifikalı ürünler ile "Helal Gıda Uygunluk Belgesi" olan ürünlerin tercih edilmesi için duyarlılık oluşmasının önemine işaret etti.